vip bayan

Bursa Evden Eve Nakliyat Osmangazi Evden Eve Nakliyat Nilufer Evden Eve Nakliyat Yıldırım Evden Eve Nakliyat Büyükorhan Evden Eve Nakliyat Gemlik Evden Eve Nakliyat Gürsu Evden Eve Nakliyat Haramcık Evden Eve Nakliyat İnegöl Evden Eve Nakliyat Bursa Evden Eve Nakliyat Karacabey Evden Eve Nakliyat Keles Evden Eve Nakliyat Mudanya Evden Eve Nakliyat Kestel Evden Eve Nakliyat Mustafakemalpaşa Evden Eve Nakliyat

Erzurum escort bayan

Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bursa Keles’te ata topraklarına sahip çıkıyor

03.08.2023 - 12:28, Güncelleme: 03.08.2023 - 12:28 1285+ kez okundu.
 

Bursa Keles’te ata topraklarına sahip çıkıyor

Bursa'da Keles'e bağlı Gököz Mahallesi'nde doğup büyüyen ve uzun yıllardır Bursa'da yaşayan Kasım Yıldız, asırlardır devam eden geleneğin yeniden yaşatılması için mahallesine dönerek buğday, arpa ve iza bulguru ekinlerini biçmeye başladı.bursaekspress.com / BURSA (İGFA) - Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles’te, buğday, arpa ve iza ekili olan 5 dönümlük tarlayı  5 kişinin gün boyu çalışarak ortalama 1 günde biçtiğini söyleyen Kasım Yıldız, artan maliyetler ve gençlerin köylerden şehirlere göçünden dolayı tarım arazilerinin bomboş olduğunu söyledi. Gököz Mahallesi'nde bir tek kendisinin ekip biçtiğini ifade eden Yıldız, "Bundan 10-15 yıl öncesinde hemem hemen tüm tarlalar ekilip biçiliyordu. Ancak gelinen son noktadayız" dedi. Yıllar sonra köyüne geri dönen Yıldız, gelecek nesillere ata topraklarını terk etmemeleri ve sahip çıkmaları açısından gençlere örnek olmak adına bu işle uğraştığını belirtti. Yıldız, "Bugün iza hasadımız var. Bunu bulgur yapıyoruz. Eskiler çok iyi bilir, bundan çok iyi pilav oluyor.  Bu bulgurun bir özelliği de glutensizdir. Kesinlikle ekilmesi lazım bereketli oluyor" diye konuştu.

Bursa'da Keles'e bağlı Gököz Mahallesi'nde doğup büyüyen ve uzun yıllardır Bursa'da yaşayan Kasım Yıldız, asırlardır devam eden geleneğin yeniden yaşatılması için mahallesine dönerek buğday, arpa ve iza bulguru ekinlerini biçmeye başladı.

bursaekspress.com / BURSA (İGFA) - Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles’te, buğday, arpa ve iza ekili olan 5 dönümlük tarlayı  5 kişinin gün boyu çalışarak ortalama 1 günde biçtiğini söyleyen Kasım Yıldız, artan maliyetler ve gençlerin köylerden şehirlere göçünden dolayı tarım arazilerinin bomboş olduğunu söyledi.

Gököz Mahallesi'nde bir tek kendisinin ekip biçtiğini ifade eden Yıldız, "Bundan 10-15 yıl öncesinde hemem hemen tüm tarlalar ekilip biçiliyordu. Ancak gelinen son noktadayız" dedi.

Yıllar sonra köyüne geri dönen Yıldız, gelecek nesillere ata topraklarını terk etmemeleri ve sahip çıkmaları açısından gençlere örnek olmak adına bu işle uğraştığını belirtti.

Yıldız, "Bugün iza hasadımız var. Bunu bulgur yapıyoruz. Eskiler çok iyi bilir, bundan çok iyi pilav oluyor.  Bu bulgurun bir özelliği de glutensizdir. Kesinlikle ekilmesi lazım bereketli oluyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisagedizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com
petshop